На днешното заседание на Изпълкома на БФС бе взето решение да бъде уволнен националният селекционер Пламен Марков. Заместник засега не е назначен. Обявено бе, че ще създаде специална работна комисия, която ще разгледа кандидатурите за нов наставник на отбора. Сред нейните членове ще бъде президентът Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов и Наско Сираков. Кога ще стане това обаче, не е ясно. Марков бе уволнен с гласовете на всички 13 членове на Изпълкома, които присъстваха на заседанието от общо 15. Любопитното в случая е, че Пламен Марков дори не присъства на заседанието.


"На Пламен Марков ще бъде изплатена неустойка. Това е евройпеската практика", коментира президентът на БФС Борислав Михайлов, който добави, че ще се водят разговори евентуалното обезщетение да бъде намалено.

Вече бившият треньор на националния отбор на България Пламен Марков бе уволнен само след седем мача начело на тима, В тези срещи Марков записа 3 победи, 3 равенства и само 1 загуба, но с 1:6 при гостуване на Сърбия в Белград.
Ето и всички срещи на Марков, след като бе назначен през януари тази година:

Северна Ирландия – България – 0:1, приятелска среща
България – Финландия – 2:1, приятелска среща
Босна и Херцеговина – България – 1:2, приятелска среща
Черна Гора – България 2:2, световна квалификация
България – Италия – 0:0, световна квалификация
Грузия – България – 0:0, световна квалификация
Сърбия – България – 6:1, приятелска среща