Logitech пусна безжична соларна клавиатура за потребители на Mac компютри. Моделът Logitech Wireless Solar Keyboard K750 for Mac има същия дизайн и възможности, като първата безжична соларна клавиатура за РС на компанията

Версията за Mac ще се предлага в различни цветове и ще елиминира завинаги нуждата от смяна на батерии, благодарение на соларните панели, които я захранват от светлината в околното пространство, съобщи GreenTech.bg.

„Потребителите ни много често споделят, че очакват от нас повече продукти, които са специално създадени за Mac”, казва Рори Дули, старши вицепрезидент в Logitech. „Ние се вслушахме в това и вече имаме готовност да предложим една от най-иновативните клавиатури, създадени специално за потребителите на Mac”.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 за Mac ще е налична в 5 цвята и ще се захранва от светлината, дори на закрито. Моделът не се нуждае от директна слънчева светлина, така че на потребителите никога няма да се наложи да сменят батерии.

След пълно зареждане клавиатурата може да работи до три месеца на тъмно. Освен това е достъпно приложение, което дава обобщена информация за нивото на батерията и указва кога клавиатурата се нуждае от още светлина.

Конструкцията на клавиатурата не съдържа PVC, а кутията подлежи на пълно рециклиране и така се свежда до минимум въздействието върху околната среда.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 за Mac е безжична и със стандартен размер, включва блок с цифри, а разположението на клавишите е съобразено с потребителите на Mac. Тя има и типичната за Logitech вдлъбната горна част на клавишите, която прави писането е по-бързо и по-тихо.

Клавиатурата работи с усъвършенствана 2,4 GHz безжична технология, като на практика елиминира забавянето или загубата на сигнал. В компютъра се поставя миниатюрен Unifying приемник.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 за Mac се очаква на пазара в САЩ и в Европа през август на препоръчителна цена от €79,99 (156 лева), уточниха от производителя.