Всеки, който има деца или работа, на която е свикнал да се храни на бюрото, знае, че клавиатурите и храната не се спогаждат. Инструментът ни за писане може да стане неприятно лепкав и пълни с трохи, ако не го почистваме редовно (макар че и самото почистване не винаги е лесно).
В случай пък че разлеем кафето си върху клавиатурата, то тя често се поврежда непоправимо и отива директно в кофата.
За да решат тези тровещи ежедневието ни неприятности, инженерите от Logitech са създали модела K310 – клавиатура, която може спокойно да се постави под чешмата и да се измие с домакинска гъба и препарат, без да бъде засегната електрониката в нея. Нещо повече, устройството е толкова здраво, че ако искате, можете да използвате и за писане под водата на дълбочина до 3 метра, пише inews.bg.
Създателите на K310 са се погрижили и за детайли като устойчивостта на символите върху клавишите. За целта те са принтирани с лазер и покрити с ултравиолетово покритие, така че да не се изтъркват при миене. В задната страна на клавиатурата са пробити дупки, които позволяват на водата да изтече и да навлезе въздух, който да изсуши различните елементи.
По план Logitech K310 трябва да се появи в САЩ през август на цена от 40 долара. Появата ѝ в Европа се планира за октомври, информират от Mashable.