Тази сутрин в центъра на Ботевград се разрази истински екшън. Около 9 часа и 20 минути е бил извършен грабеж от златарското ателие в бившия магазин "Детски свят" на централния площад в града. Вероятно след подаден сигнал двама маскирани бяха подгонени от няколко души, един от които цивилен полицай, работещ в София. Маскираните и преследващите ги преминаха  тичайки в междублоковото пространство зад комплекс Форум, след което двамата неизвестни се насочиха към паркинга на блока, в който се намира централната аптека номер 1.


 Точно в този  момент там току-що бе паркирал миниван и  маскираните извадиха пистолети, единият от тях насочи оръжието към главата на шофьора, а другият хвърли раницата, която носеше, в самия автомобил. Опитът им да отвлекат минивана обаче бе осуетен от друг автомобил, който застана напряко, препречвайки  изхода към улица Стамен Панчев. Двамата маскирани побягнаха в посока Клуб 54, а след това преминали между блоковете към улица Гурко. Там били засечени от полицаи и произвели изстрел към патрулната кола. Почти веднага след това успели да отвлекат автомобил от гражданин, който току-що се качвал в него заедно с малко дете, и отпрашили по посока Врачеш.


Малко по-късно единият от тях е бил заловен, според непотвърдена от полицията информация. Пострадали няма. Най-вероятно откраднатото се намира в минивана, който се охранява от полицията.

Очаквайте подробности.