Футболният отбор на "Балкан" постигна първа победа в предсезонните контроли. Днес, 2 февруари  на терена с изкуствено покритие в Правец  "зелените" надделяха над втородивизионния "Спартак"  Плевен с  4-3.

 Плевенчани първи откриха резултата още в 8-та минута с хубав гол. Десет минути по-късно Иван Вълков изравни, също след добра комбинация. Вълка вкара и второ попадение в 29-та мин., но то бе отменено от рефера заради съмнителна засада.

Минута по-късно Мартин Топузов не можа да вкара от малкото наказателно поле - ударът му бе копие на класическото изпълнение на Спас Джевизов срещу "Сент Етиен" преди няколко десетилетия. След това блондинът отправи страхотен удар с глава, но вратарят на "Спартак" имаше шанс - топката премина на половин метър от страничния стълб. Вратарчето обаче сгреши в 32-та минута - то не можа да реагира на изпълнен от Славик Раданов пряк свободен удар встрани от пеналта и резултатът стана 2-1. Четири минути преди края на полувремето новакът Христо Александров завърши с гол перфектна атака на "Балкан" за 3-1.

Второто полувреме започна с продължителен натиск на "Спартак" и играчите на Вачко Маринов успяха да намалят на 3-2 в 66-та мин. след отлична комбинация и красив гол на Иванов. Две минути по-късно обаче при контраатака Димчо Ръждев получи добър пас от Велев и от движение простреля за четвърти път вратата на "Спартак". До края на мача плевенчани успяха да върнат само едно попадение за крайното 4-3 за "Балкан".