Поредна специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на високо рискови наркотични растения е проведена на територията на Петрич, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В землището на с. Долна Рибница полицаите попаднали на плантация за производство на марихуана, която била добре маскирана сред трудно дъстъпна гориста местност.

На площ от около 2 дка, оградена с бодлива тел и дървени колове, се разкривали масивна жилищна сграда и три оранжерии за производство на наркотичното растение, собственост на възрастно семейство.

В парцел, северно от оранжериите, служителите на реда попаднали на засадени 176 корена зелено тревисто растение с височина над 2 метра, реагирало положително на марихуана.

В оранжериите и двора те намерили още 244 корена от високорисковото наркотично растение с тегло 1 549 кг в едно със стъбла и плодни съцветия.

От 70-годишните собственици са снети обяснение. По случая в РУП-Петрич и образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.

След вземане на представителна проба съгласно чл.6 Б от Наредбата за реда и условията за съхранение и унищожаване на наркотичните вещества, растения и прекурсори, откритите растения са изгорени пред комисия.