Бум на сифилис е регистриран в Силистренско. В две от най-големите села в региона – Калипетрово и Айдемир, има няколко момичета, носители на болестта, което е прецедент, твърди в. “Всеки ден”.

До неотдавна нивото на заболеваемостта там беше нула. Заради малките мащаби на населените места срамът е повече от голям и доколкото могат семействата пазят в пълна тайна случващото се у дома им. Към момента болестта е поразила 14 момичета на възраст между 17 и 21 г. и вече е ясен източникът на заболяването на всички.

Оказва се, че преди по-малко от месец една по една невръстните тийнейджърки са подмамени от 32-годишния Ангел, който обикаля с лъскавия си джип в региона за да търси забавления.

Пред местните разказвал, че търси земеделски земи за продан, тъй като искал да разшири бизнеса си. Всъщност бизнесменът търсел свежа плът за удоволствия. Не било много трудно селските девойчета да хлътнат по баровеца, който демонстрирал състоятелност и цъфтящо финансово положение. Представял се за един от най-големите зеленчукопроизводители в региона, макара личният му автомобил да е с хасковска регистрация.

Момичетата лесно се връзвали на приказките и му давали това, което си поиска. Сексуалните актове били извършвани в евтини мотели или на крайпътни отбивки в колата. За две седмици, Ангел овършал близо 20 момичета, след което си плюл на петите.

Крайната цифра на момичета заразени със сифилис е 14, като според запознати има и още заразени.