От днес (6 септември) Драгутин Балтич вече не изпълнява длъжността старши-треньор на националния отбор по волейбол (жени). Ръководството на Федерацията в лицето на Изпълнителната Комисия взе това решение единодушно след оценка на последните резултати от работата на треньора.

"Към момента отчитаме изключително неефективни занимания по време на тренировъчния процес на отбора, което вследствие води и до много слаби резултати в официалните контролни мачове, под ръководството на Балтич", заяви вицепрезидентът на БФВ Ивайло Константинов и допълни, че към този момент дали има или не "eс eм eс скандал" е въпрос, чието изясняване изисква сериозно време и усилия, но какъвто и да е резултатът не може да доведе до друга санкция за треньора освен неговото отстраняване.  (Б.р.  - Две от момичетата в националния отбор се оплакали пред хора от федерацията, че треньорът ги атакувал чрез есемеси, предлагайки им секс, разкри днес вестник Тема Спорт. Една от волейболистките е гаджето на баскетболиста Александър Янев - Христина Русева, другата е Цветелина Заркова). "При всички положения обаче ние ще реализираме вътрешно разследване и ако изнесената информация е вярна ще осъдим и морално поведението на Балтич", категоричен е Константинов.

Постът старши-треньор от този момент се заема от Димо Тонев. Ръководството на федерацията изразява надежда, че въпреки тези рокади отборът ще успее да реализира потенциала си на предстоящите финали на Стария континент и има пълната подкрепа на волейболната централа в процеса на подготовка.

Пресцентър на БФВ