С един автобус и с личен превоз днес в Правец пристигнаха и не малко етрополци за честване на 100-годишнината от рождението на Тодор Живков.
То е подготвено от инициативен комитет, в който са били Георги Йорданов, министър на културата по времето на зрелия социализъм, Григор Стоичков - също министър от онова време, членовете на ВС на БСП Евгени Узунов и Антон Кутев, историкът Искра Баева, бизнесменът от Правец и кандидат за кмет Румен Гунински и др. Внучката на Тодор Живков Жени Живкова отправи своята сърдечна благодарност към тези хора, без които „това честване нямаше да се състои”, както каза тя.
Противно на очакванията, нямаше толкова много хора, колкото е имало при други подобни случаи в този град. Нямаше ги и тези от „висшия ешалон” на днешната власт в България. 
Основното мероприятие по честванията беше пред паметника на Тодор Живков, който беше отрупан с цветя. Един от букетите беше поднесен от името на Общинския съвет на БСП в Етрополе.
След това започна празничната програма на символично издигната естрада на метри от паметника.
Участници в тържествата посетиха родната къща на Тодор Живков, където разгледаха изложените подаръци, които той е получавал като държавен и партиен ръководител.