Българската тенисистка Сесил Каратанчева спечели турнира по тенис за жени в Ла Кинта с награден фонд 25 000 долара. На финала тийнейджърката се наложи над Сандра Кьозел (Германия), която заема 117-о място в световната ранглиста, с 6:4, 7:5.

Това е вторият поред турнир, който Сесил печели от завръщането си на кортовете след двугодишното си наказание. В първия сет при лоши метеорологични условия и силен вятър германката поведе с 4:0 и 40:0 при сервис на Каратанчева. Българката обаче успя да направи феноменален обрат, като спечели подаването си, а после още 5 поредни гейма. След множество пробиви във втория сет софиянката успя да спечели своя сервис и да триумфира със 7:5.


"Благодаря на всички, които дойдоха днес, за да ме подкрепят. Това бе невероятна седмица за мен. Мачът започна лошо, но при 0:4 в първия сет си казах само "За нищо на света няма да загубя". Изморена съм от многото срещи, но след Мидланд ще си дам кратка почивка. Ще се прибера в България, която страшно ми липсва", заяви Каратанчева след края на мача.


Тази седмица тя ще участва на турнира в Мидланд с награден фонд 75 000 долара, за който получи "уайлд кард". След този турнир тя ще може да получи място в световната ранглиста, където преди наказанието достигна до 35-о място.