Втората ни ракета Сесил Каратанчева ще приеме казахстанско гражданство и занапред ще се състезава под флага на тази страна в турнира за Фед къп, информира баща й и личен треньор Радослав Каратанчев в предаването "Часът" по Нова ТВ.

"Казахстанците ни предложиха много добри условия. Твърд договор за 65 000 долара на година плюс бонуси за ранкинг и победи във важни турнира", разкри Каратанчев.

"Там работят за развитието на спорта. Привличат известни спортисти, натурализират ги. На нас ни трябват пари, защото имаме да връщаме общо за три години над 200 000 долара. Досега не сме чули ясни ангажименти от страна на федерацията - само някакви голи обещания. Тенисът е скъп, интелигентен спорт. Разходите на един елитен състезател са огромни", добави бащата, под чието ръководство Сесил Каратанчева беше уличена в употреба на допинг и бе две години извън кортовете.

В същото време стана ясно, че Сесил е получила на два пъти покана за участие в националния отбор, но според баща й е "изтрила писмата в електронната си поща без да ги прочете".

"Това, че нищо конкретно не е имало от наша страна не е вярно", заяви капитанът на националния отбор за Фед къп Дора Рангелова. "На два пъти пращах е-мейли на Сесил с покани и конкретни суми. За първи път чувам, че се отказва от България, изненадана съм."

"Федерацията не спря да подкрепя Каратанчева през цялото време на наказанието и в годината след това", категоричен беше генералният секретар на федерацията Георги Дончев, който уточни, че подобен избор е право на всеки човек и опира преди всичко до ценностната му система.