В Шуменския окръжен съд започна делото за зверското убийство на краваря Мехмед Тефиков (48 г.).
 
Трупът на жертвата бе открит на 10 октомври 2009 г. без глава насред центъра на Велики Преслав. Пред Темида са изправени 20-годишните Валентин Христов и Юри Ангелов, които ще отговарят за жестоката екзекуция. Близките на Мехмед искат 150 000 лева кръвнина.

По време на разследването убийците признали всичко за престъплението, когато били подложени на детектор на лъжата в Института по психология на МВР. После детайлно разказали и пред криминалисти. Но на старта на процеса Валентин и Юри отрекоха да са замесени в обезглавяването.

Полицаи разказаха в петък потресаващи подробности за фаталната нощ.
 
Тогава Юри, Валентин, брат му Звезделин (19 г.) и други млади мъже били на дискотека. Мехмед Тефиков също отишъл в заведението, почерпил се с водка и танцувал на дансинга. Той гледал крави, предавал мляко и веднъж месечно си отпускал душата, като обикалял барове и дискотеки. Оказало се, че компанията имала зъб на Мехмед.
 
Звезделин и Валентин искали да си отмъстят на краваря, защото през 2005 г. третият им брат Атанас (23 г.) се озовал в затвора, след като откраднал ботуши и чорапи на Мехмед.

След полунощ Валентин и краварят излезли прегърнати от дискотеката и като се забавили, Звезделин и Юри тръгнали да ги търсят. Зад старото читалище сварили Валентин да лежи върху разсъблечения Мехмед и да го налага с юмруци. Преди това между тях е имало секс. Всички започнали да го ритат, а Звезделин наредил на Юри: “Режи му главата.” След кръвопролитието кучета я отнесли на строеж и я оглозгали.

Според полицаи всички от групата на главорезите били известни с хомосексуалните си наклонности. Те били дървосекачи и имали зад гърба си много криминални прояви.