За времето от септември 2010 година до май 2011 година Национално движение „Русофили” проведе втория международен конкурс за детска рисунка на тема „НЕКА ВИНАГИ ДА ИМА СЛЪНЦЕ”.
В конкурса взеха участие общо 820 деца, в това число: от Република България – 775 деца, от Руската федерация – 44 деца, и от Република Украйна – 1 дете, с общо 1007 рисунки.
Между тях бяха и 12 деца от ОУ „Георги Бенковски” в с. Малки Искър: Богомил Георгиев, Галина Георгиева, Лаура Лалева, Мирослава Георгиева, Николета Ангелова, Паола Георгиева, Поля Петкова, Славчо Иванов, Станислава Илиева, Татяна Димитрова и Теди Веселинова с ръководител Калинка Трифонова.
Рисунките бяха класирани от читателите на www.rusofili.eu, като за публикуваните рисунки бяха подадени общо 5854 гласа от читателите на сайта от 321 населени места на нашата планета в 18 държави и от жури.
Наградите:
• Класирани учители за най-активно участие в конкурса – на ІІІ място Калинка Трифонова с диплом и предметна награда от Национално движение „Русофили”.
• Класирани учебни заведения за най-активно участие в конкурса – на ІІ място  ОУ „Георги Бенковски” с. Малки Искър с диплом на Движение „Русофили”.
• Класиране на кметства и общини от Република България за най-активно участие в конкурса – на ІІ място кметство село Малки Искър, общ. Етрополе с диплом на Движение „Русофили”.
При откриване на новата учебна година, както вече съобщихме, всички награди бяха връчени по време на днешното тържество в училището от председателя на Общинското ръководство на Движение „Русофили” Янка Филипова.
Наградата на кметството получи и.д. кмет Атанас Талев, а за училището директорката Стоянка Гинчева.