Ситуацията в Катуница излиза извън контрол. Преди минути жители на селото обърнаха два мерцедеса на фамилията Рашкови по таван и ги помляха.

Над 700 души се събраха пред кметството, където в 11 часа бе насрочена среща с ръководството на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Тъй като обаче залата се оказа абсолютно недостатъчна да побере всички, афектираните жители на Катуница, след като прочетоха декларация, с която искат изселването на клана Рашкови, поеха към мястото на произшествието. Там се разигра друга трагедия - 20 годишен младеж, приятел на загиналият Ангел, припадна до локвата с кръв. Според близки, момчето е било с присадено сърце и състоянието му е критично, съобщи "Марица". Линейката пристигна 40 минути след първия сигнал и това стана поредната причина за ескалация на напрежението.

След като смляха мерцедесите, цялото село потегли към палатите на Рашкови. СПООР и жандармерия се опитва да овладее ситуацията, която се променя непрекъснато. На този етап за задържани шестима души, съобщи директорът на Областната полиция старши комисар Тодор Чонов.

Междувременно от пресцентъра на ВМРО съобщиха, че зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки е тръгнал към село Катуница. За 17 ч. е насрочен протест пред областната дирекция наа полицията в Пловдив. Според Джамбазки, вътрешният министър Цветан Цветанов моментално трябва да отговори защо убийците от Катуница са на свобода, а полицията пази хората на т.нар. „цар” Кирил Рашков. Жандармерията на България в момента охранява имотите на скандалната фамилия като дипломатическа територия.

Според ВМРО случващото се в Катуница е показателно за посоката, по която е тръгнала страната ни. Затова на 1 октомври в София се подготвя протест под надслов „Стига цигания”.