Около 100 жители на Златоград протестираха днес пред съдебната сграда в града, настоявайки за справедливи наказания по случая с побой над младеж, съобщиха от местната администрация.

Това е поредният протест в Златоград за последните 10 дни, предизвикан от сбиване и скандал с участието на фамилията бизнесмени Хаджиюсеин, предаде БТА.

Участници в протеста твърдят, че фамилията се разминава ненаказана досега след поредица сбивания и хулигански прояви.

Организираните митинги са афиширани в социалните мрежи като протести срещу корупцията в Златоград.

Протестиращите настояват за наказания за Сезер, Раим и Лютви Хаджиюсеин, нанесли брутален побой над 25-годишния Виктор Баткаджов. Младежът е нападнат от тримата в казино в града пред погледите на посетителите, а след юмручната разправа е настанен в болница с контузии по главата и леко мозъчно сътресение.

По случая с побоя е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура - Златоград, но поради възникналото напрежение и протести в града, преписката е прехвърлена за наблюдение на Районна прокуратура - Мадан, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. След протестите от Окръжната прокуратура е направена проверка на общо девет преписки и дела, които се водят в Златоград срещу братята Лютви и Раим Хаджиюсеин, синовете им Ерай и Сезер и други техни роднини. Нарушение е открито само при една от прекратените преписки срещу Ерай и Сезер Хаджиюсеин, уточняват от Окръжната прокуратура. Установеният пропуск е, че прокурор от Златоград е постановил, че нанесените от двамата младежи леки телесни повреди при друг случай на побой са без хулигански подбуди и преписката е прекратена. От Окръжната прокуратура е разпоредено да се образува досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда с хулигански подбуди.