Ако сте съпруга, която обича да носи панталоните в семейството, внимавайте. Това може да се отрази зле на сексуалния ви живот, предупреждава американско изследване.

Жените, които обичат да вземат всички решения в домакинството, чакат 100 пъти по-дълго за ласки от тези, които вършат задачите съвместно с партньора си, сочи изследването. Сред решенията, които е препоръчително да се вземат от двамата партньори, са определянето на ежедневния и седмичния бюджет, пазаруването на храна, посещенията на приятели и уреждането на час при лекаря.

Учените изследвали жени в шест африкански страни, където ролите са ясно определени - те или се грижели изцяло за домакинството или вземат решенията заедно със съпруга си. Изследователите отбелязали нивото на вземане на решения, след което го сравнили със собствените разкази на жените за сексуалните им отношения. Било установено, че съществува ясна връзка между споделянето на домакинските задачи и количеството секс.

Жените, които обичат да властват в домакинството може да поемат контрола и в спалнята, защитавайки "сексуалните си права", отбелязват учените. "С увеличаването на решенията, по които жените имат последната дума, интервалът от време между сексуалните актове също нараства между три и сто пъти. Колкото повече решения взема жената сама, толкова по-малка е вероятността да прави секс и толкова по-дълъг е интервалът от последния сексуален акт", казва един от авторите на изследването проф. Мишел Хиндин от университета Джонс Хопкинс в Балтимор.