92-годишен арабин, който поиска да се ожени за 17-годишно момиче, трябваше да се прости с мечтите си за щастлив семеен живот - египетските власти се противопоставиха на този брачен съюз.

В местното министерство на правосъдието си припомниха закон, според който разликата в годините между съпрузите не може да бъде повече от 25 години.

Той бе приет по времето на петролния бум, когато забогатели араби от Персийския залив се юрнаха към Египет, за да си търсят съпруги. За 92-годишния мераклия се знае само, че е от една от арабските държави, богати на петрол.

Според представители на египетските правосъдни органи младото момиче няма да може да пътува в чужбина със съпруга си. Все пак от правилото съществуват изключения.

Разликата в годините бива забравена в момента, в който кандидатът внесъл сериозна сума в Египетската държавна банка.

Освен това и двамата младоженци трябва да се обърнат лично към министерството на правосъдието, за да може служителите там да се убедят, че тази работа няма престъпен характер.

Според местни медии през 2007 г. в Египет са били сключени 173 такива брака, след като състоятелните младоженци се разделили с по 80 000 долара.