Когато миналата седмица Силвио Берлускони посъветва младите италианки да си решат проблемите, като се омъжат за сина му, той бе разкритикуван от политическите си опоненти.

Стотици жени обаче се опитаха да последват съвета му, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

"Може и да не знаете, но синът ми получи над 360 есемеса с предложения за брак", заяви Берлускони пред репортери.

"Едно момиче дори изпрати снимка, на която е облечено с булчинска рокля", допълни той.

Лидерът на десноцентристката италианска опозиция Берлускони, който според проучвания на общественото мнение има най-големи шансове да спечели парламентарните избори на 13 и 14 април, е известен с "политически некоректните" си забележки, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица в телевизионно шоу той бе попитан от млада жена как младежите могат да получат ипотечен кредит или да създадат семейство без постоянна работа.

В отговор Берлускони я посъветва да се омъжи за син на милионер, например за неговия собствен син.

"Това е съвет, който ще си позволя да ви дам като баща: вие може би трябва да се омъжите за сина на Берлускони или за някой като него", каза Берлускони.

Кметът на Рим Валтер Велтрони нарече изказването на Берлускони коравосърдечно, но младата жена заяви, че според нея това е било добра шега и би гласувала за Берлускони.

Берлускони, който бе премиер на Италия два пъти, натрупа състояние от търговия с недвижими имоти и от медийния пазар. Той е собственик на медийната компания "Медиасет", в която 38-годишният му син Пиер-Силвио е вицепрезидент.  

Пиер-Силвио е ерген, но има дългогодишна връзка. Берлускони има и друг син - 19-годишният Луиджи, който също е ерген.