Ден след като празнувахме „Деня на независимостта на България” поставихме началото на Кампания „Бъди не-зависим” с разтърсващ концерт на лятната сцена на гр.Етрополе.
Участие в концерта взеха талантливи певци от Етрополе  - Кристиян Григоров, Стилияна Генчева, Христина Пешева, Тоника Димитрова, Василена Маринова, Катя Дончева, Павлин Панев, Станимир Мирчев, естрадна група към НЧ „Тодор Пеев- 1871” с ръководител Кирил Лихарев, танцьори от школата за спортни танци на Пламен Петров, танцови формации от СОУ „Христо Ясенов” и ОУ „Христо Ботев”. Концертът и участващите певци в него бяха подготвени от певицата Цветина Александрова, която с радост и вълнение се появи на етрополската сцена.
Атракцията на вечерта беше етрополската рап формация „Crucial West Gang”, съставена от младежите Георги Белов, Любомир Георгиев и Пламен Петков. Изпълниха две песни, една от които е песента „Дрога” с авторски текст, написан със съдействието на ученика от СОУ „Христо Ясенов” Цветослав Цветанов. Подгряващи артисти на рапърите от Етрополе бяха Самуил Топалов и Стоян Димов – бийтбокс и брейк изпълнители, които се занимават професионално с уроци по брейк танци. Между отделните песни звучаха изповеди на наркомани, в изпълнение на талантливия Георги Белов.
Ефектните декори на сцената бяха изрисувани с много труд и ентусиазъм от Радина Иванова, Мария Георгиева и Теодора Лазарова, с помощта на деца от ОУ „Христо Ботев”.
Кампания „Бъди не-зависим” има за цел да създаде развлечения и забавления за учениците и младежите през учебната 2011/2012 г., като заедно с това ги информира за влиянието на наркотиците и съпътстващите ги рисковете. За тази цел по време на концерта бяха раздадени информационни брошури, съдържащи информация за най-разпространените наркотици и тяхното влияние, според Световната здравна организация.
Кампанията е организирана от Община Етрополе в лицето на инж. Богомил Георгиев, като кмет на общината и Младежка инициативна група МОГА.
Текст: Анита Пешева
Снимки: Антонио Балабанов