Платена публикация

Кандидатът за кмет на Ботевград Петя Кочкова се срещна днес с живеещи в ЖК „Васил Левски”. Тя бе придружена от кандидати за общински съветници от листите на БСП и Български демократически форум /БДФ/.
Срещата откри д-р Веселка Златева, водач на листата на БСП. „Тръгваме по квартали, за да видим и чуем какви проблеми вълнуват хората, за да можем да откликнем на тях”, обяви тя. Д-р Златева представи кандидатът за кмет и кандидатите за общински съветници от БСП и БДФ и даде думата за изказвания и въпроси.

„На всички срещи давам отговор на въпроса: „Защо Български демократически форум е заедно с БСП на изборите?”. Идеологията на БДФ е принципно против комунизма. В Ботевград има комунизъм от осем години в лицето на Георги Георгиев. Ние, от листата на БДФ, прокламираме: Не на страха, не на апатията в Ботевград! Хората трябва да се отърсят от страха и да изразяват свободно мнението си, а не да казват: „Мен ме е страх.”. Това искаме да направим ние. Нека градът да бъде на хората. Те да казват какво искат да се случва в него”, каза Яница Шопова, кандидат за общински съветник от БДФ.  

Гражданите, присъстващи на срещата, споделиха с Петя Кочкова и кандидатите за общински съветници, че искат: да се преустанови застрояването на зелените площи в квартала и да започне залесяване; да се направят ограждения за контейнерите, които в момента пречат на движението; да се мият периодично улиците в квартала, тъй като при извозване на отпадъците се замърсяват и от тях се носи неприятна миризма; през зимата да се опесъчават главните улици в квартала и тротоарите покрай околовръстния път; общината да задължи собствениците на частните имоти между болницата и закрития паркинг да поставят ограда за по-голяма безопасност на хората; да се подбират подходящи места за изграждане на детски площадки по европейски стандарти; да бъде изграден път до блок 46; да се облагороди лицевата част на квартала; да се провери дали има опасност за здравето на хората, чиито апартаменти са залепени до трафопоста; да се предоставят общински жилища на крайно нуждаещи се и социално слаби семейства.

„Ако спечеля изборите, поемам ангажимент да реша тези проблеми”, каза в отговор Петя Кочкова и допълни: „Заставам срещу изхабеното, изчерпаното и деспотично управление, срещу фамилното облагодетелстване и обръча от фирми!”.

Петя Кочкова призова хората да гласуват и за Ивайло Калфин, кандидат на БСП за президент на България.

След срещата с жителите на квартала, Петя Кочкова посети Дом за възрастни хора „Д-р Адриан Атанасов”, за да поздрави неговите обитатели с Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1-ви октомври. 

На 6-и октомври кандидатът за кмет на Ботевград Петя Кочкова ще се срещне с живеещи в квартал „Саранск”. Срещата ще се проведе от 18 часа в заведение „Релакс”.

Ето и графика за провеждане на предизборните срещи в населените места на общината: 4.10 – село Радотина /13.30 ч/; 4.10 – Рашково /15.30 ч/; 5.10 – Зелин, ресторанта след манастира /9.30 ч/; 10.10 – Трудовец, площад /18.30 ч./; 12.10 – Новачене /18 ч/; 14.10 - Врачеш /18 ч/; 18.10 – Литаково /18 ч/; 18.10 – Краево /16 ч./; 19.10 – Скравена /18 ч/.