Голямата звезда в лентата - изпълнителният продуцент Силвестър Сталоун, който изпълнява и една от главните роли, е бесен от неправомерни действия на снимачната площадка на филма.

Причината - заснет с мобилен телефон материал от екип на Нова телевизия, излъчен по-късно в емисията "Календар" като ексклузивен репортаж, пише avtora.com.

Реакцията на изпълнителният директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод бе светкавична. Той изрази възмущението си в отворено писмо да медиите, в което заявява, че ще предприеме законови действия спрямо медията за накърняване "доброто име и положителния професионален имидж на "Ню Бояна Филм".

В своето писмо Варод казва, че е "шокиран" от факта, че телевизията обявява за "ексклузивен" материал, сниман незаконно на снимачната площадка на филма "Непобедимите 2" в София, както и че анонсира интервю със Силвестър Сталоун.

В писмото се твърди още, че "Ню Бояна Филм" не са предоставяли ексклузивни материали, Варод определя излъчения материал като незаконен, а извършеното действие като криминално.

"Заснемането и разпространението на кадри, съдържащи изображения на лицата, участващи в заснемането на продукцията, декори и реквизит, които са изключителна собственост на продукцията, са злонамерени и незаконни", продължава писмото, в което Варод допълва и опасенията си, че подобни нарушения на закона и реда могат да се окажат фатални за идването на бъдещи големи филмови проекти в страната, което "ще бъде голяма загуба и за икономиката на България".

Според съобщението адвокатите на Варод ще се заемат с казуса. Полицията също е уведомена.

Самият Силвестър Сталоун е бил шокиран от неправомерните действия и дори е заплашил да спре реализацията на "The Expendables 2" заради случилото се.

Припомняме:

В съботната емисия "Календар" по Нова телевизия от 19 ч. е излъчен материал, видимо заснет с непрофесионална техника - вероятно мобилен телефон. Кадрите са обявени като "ексклузивни кадри от зрител на Нова телевизия". На тях се виждат сцени от различни декори на снимачна площадка, както и фигура, снимана от далеч и отвисоко, която видимо прилича на Силвестър Сталоун. В репортажа не се споменава интервю със звездата.

От отдел "Връзки с обществеността" към Нова телевизия обявиха, че при тях не е постъпвала информация, свързана с писмото на Дейвид Варод, като от телевизията отказват да коментират случая, пише dnevnik.bg.

На 29 септември Силвестър Сталоун пристигна в София за снимките на "Непобедимите 2". Очаква се в страната да пристигнат още Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Мики Рурк и Джет Ли. Режисьор на лентата е Саймън Уест.