Талантливата малка попизпълнителка Любомира Вушева отново очарова публиката и журито във Велико Търново, начело на което бе известната българска певица Силвия Кацарова. 10-годишната ботевградчанка спечели наградата за най-добро изпълнение на чужда песен в деветото издание на международния музикален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Сребърна Янтра", който се проведе от 30 септември до 2 октомври в Драматично-музикалния театър "Константин Кисимов". Миналата година  в същата възрастова група - от 9 до 12 години - Любомира получи наградата за най-добро изпълнение на българска песен.

Седмица преди "Сребърна Янтра" Любомира Вушева заслужи първото място и в детския музикален конкурс "Златни ябълки" в Кюстендил в групата от 10 до 12 години.

Отличното й представяне в старопрестолния град впечатли и организаторите на други музикални прояви у нас. Тя получи покана за реномирания международен конкурс в Русе. Преди това Любомира Вушева ще участва - също с персонална покана - на фестивала в Горажде, Босна и Херцеговина.