Талантливото седемгодишно момиче от Ботевград Любомира Вушева стана победителка в международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Сребърна Янтра", който се проведе от петък до неделя във Велико Търново. Тя получи най-високите оценки от двайсетте  изпълнители в групата от 5 до 8 години и взе приза за най-добро комплексно представяне. Наградата й бе връчена лично от председателя на международното жури Васил Найденов. А на галаконцерта в неделя големият ни попизпълнител пя заедно с нея. "За мен беше чест два получа наградата лично от Васил Найденов", каза гордо малката Люби..

В конкурсната програма Любомира се представи с две песни - "Девойко мари хубава" и адаптирания на български език италиански хит "Бона сера". Те бяха изпълнени  на голямата сцена на драматичния театър "Константин Кисимов" в две последователни вечери.

Първоначално родителите на Любомира - Ивелина и Иван Вушеви определиха като успех на своята дъщеричка самото класиране за финалния етап на конкурса във Велико Търново. Защото за участие в него имаше много сериозна предварителна селекция, в която професионална комисия изслушваше изпратените демозаписи, на базата на които определяше финалистите.  Благодарение обаче на работата на музикалния специалист Виолета Йекнич малката Любомира сюрпризира мама и татко с блестящото си представяне, отредило й първото място.

Самият конкурс "Сребърна Янтра" се провежда за шести пореден път. Той е приемник на закрития преди години изключително популярен  конкурс на БНТ "Мелодия на годината". Сред неговите призьори досега са музикалните айдъли Пламен Пътов и Лора Владова.