Етрополски криминалисти задържаха двама известни на полицията младежи за кражба на одеала, спално бельо и домакински съдове от къща в с. Малък Искър.
Сигналът за престъплението бил подаден в края на миналия месец от собственика на наследствения имот. Пристигналите на място полицаи установили, че извършителите взломили бравите на седем от вратите на къщата и отмъкнали каквото им попадне. В хода на разследването се установило, че автори на кражбата са Ц.М. /20 г./ и 18-годишната му съучастничка Е.Б. /18 г./, и двамата от с. Джурово, махала “Беляновец”. Част от вещите били открити при обиск в домовете им.
Двамата стари познайници, известни за кражби, били задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа.

В понеделник вечерта в с. Лъга, автопатрул спрял за проверка Г.А. /20 г./ Служителите на реда се усъмнили, че  конят, който води момчето е краден. В хода на разследването станало ясно, че домашното животно било откраднато предния ден от ливада в землището на с. Джурово. Г.А. бил задържан в полицията за 24 часа, а коня – предаден на собственика.