Под мотото „За теб, приятелю, с любов” премина възпоменателната вечер, посветена на Данчо Кирков-учител, физкултурник, създател на женския волейболен отбор в Етрополе, литературен деец, театрал, поет, ръководител на самодеен театрален състав, дългогодишен секретар на Детската педагогическа стая, обществен възпитател и най-вече голям приятел на децата. Автор и водещ на предавания за деца в Кабелна телевизия Етрополе. Той е помогнал на редица млади таланти-деца да издадат свои стихосбирки.
За първи път се прави възпоменателна вечер за човек, който си е отишъл от този свят и това да става на рождения му ден, защото Данчо е роден на 5 февруари, преди още да е навършена година от смъртта му. Това подчерта в словото си заместник-председателят на Съюза на независимите български писатели Никола Герджиков. Поетът представи книгата „За теб, приятелю, с любов”, в която има негови стихове, на поетесата от Етрополе Бистра Александрова и други автори, писани за Данчо. В нея са поместени и поздравителните адреси по различни щастливи поводи от живота му, както и съболезнователния адрес до близките му по повод на неговата смърт.
Беше прожектиран и създадения от Бистра Александрова видеоматериал, проследяващ творческия път на Данчо Кирков, както и спомени на близки, приятели и на деца от театралното студио.
Организатор на възпоменателната вечер беше Сдружението на дейците на културата и беше проведено на 5 февруари в Клуба на сдружението.