Миналата година, на 92 годишна възраст, си отиде нашата съгражданка, нежната поетеса и лекар-стоматолог д-р Антоанета Ангьозова – Ая Ангриан.
Вчера, в късния следобед, в малкия залон на НЧ „Тодор Пеев-1871” се събраха съвременници, близки и почитатели на нейната поезия.   
Събра ги споменът за нея, събра ги нейната поезия, събра ги духът на нежната й душа, претворен в над 400 стихотворения в трите стихосбирки „Към вечността”, “Камбанен звън” и “Вечна обич”. В тях авторката е въплатила голямата си обич  към  Родината България, неповторимите красоти на родното Етрополе и родовата памет, признателността към поколенията и вярата в светлото бъдеще на планетата.
Бистра Александрова, Росица Пенчева и Евгения Христова ни върнаха назад във времето на поетесата чрез рецитал на нейни стихотворения. А между тях синът на поетесата Григорий Димовски, с трелите от музикалните изпълнения на виолончело доразкри нежната душа на поетесата.
В много удачен момент беше вплетено и изпълнението на трио „Романтика” на песен по стихове на Ая Ангриан.
Картината за нейната работа като зъболекар в Етрополе, като поетесата на града, като добър приятел на децата тогава и като значима личност за града допълниха със своите спомени на Светослав Иванов, Павлин Бончев-председател на Етрополската земляческа дружба в София, Кирил Киряков и Петко Величков. 
А Донка Нешкова е посветила стихотворение на своята приятелка заради литературно-музикалната вечер.
Вечерта и споменът за д-р Антоанета Ангьозова – Ая Ангриан уважиха Марин Маринов - председател на Общинския съвет Етрополе, Росица Христова и Стефан Борисов заместник-кметове на Общината, близки и приятели на поетесата. 
Основната идея и сценария е на Цветан Тацов.
Водещ на вечерта беше Иван Чиков.


Д-р Антоанета Ангьозора, с литературен псевдоним Ая Ангриан, е родена в Пордим на 03.11.1924 г. в семейството на Григор и Мария Ангьозови. Има един по-голям брат – Веселин.
Още като дете силно впечатлява със своята душевност и интелектуален потенциал, който доразвива в училище. Когато е на 15 години, представители на ЮНЕСКО при Обществото на народите, предлагат на Григор Ангьозов стипендия, за да може да продължи образованието си в Лондон. За съжаление, баща й не се съгласява заради крехката й възраст.
Учи и с пълен отличен успех, като първенец на випуска, завършва V девическа гимназия „Царица Йоанна” в София. На една от снимките, които вървяха през цялата вечер на видеостена, е запечатан момента когато  по време на тържеството тя приветства и поднася цветя на Царица Йоанна от името на целия випуск.. Събитието е увековечено с много снимки в национални всекидневници по онова време.
Години наред е редактор на училищния вестник.  
Висшето си образование Ангьозова е започнала като студент по хуманна медицина. Скоро нежната й психика и душевност на поет не издържат на суровата действителност в медицинската практика и тя продължава и завършва успешно обучението си в областта на стоматологията.
След това много години Антоанета е стоматолог в Етрополе.
Омъжена е за Петър Димовски. През 1950 в Етрополе се ражда синът им Григорий.