Кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин бе на посещение в рудодобивен комплекс “Елаците” в петък следобяд. Той обсъди с ръководството и представители на фирмата проблемите, с които се налага да се бори бизнесът в страната и най-вече този в региона.
Без големите предприятия България няма да е конкурентноспособна на световните пазари, но зад тях трябва да има и работещ дребен и среден бизнес, категоричен бе Калфин. Към мнението му се присъедини директорът на рудодобивния комплекс инж. Костадин Найденов, който подчерта, че държавата и местната власт трябва да подпомагат бизнеса, а не да пречат с утежнени администравни и бюрократични процедури.
Евродепутатът бе впечатлен от рудника и неговата дейност. Калфин бе придружаван от депутатите от БСП Кирил Добрев и Драгомир Стойнев. Своеобразен домакин в община Етрополе бе кандидатът за кмет, издигнат от БСП – Пламен Иванов. Работещите на “Елаците” не пропуснаха възможността да попитат как кандидатите ще се борят с корупционните практики, които грозят изборните дни.
БСП няма да купува гласове, категорични бяха Калфин и Пламен Иванов. Те призоваха всички да се борят с тази порочна практика. “20, 50, 100 или 300 лева – нима толкова струват 4 години некадърно управление”, попитаха те. Калфин коментира, че всичко се връща с лихвите, а продаденият вот ще излезе през носа на избирателите. Важно е да има избирателна активност, най-малкото така ще излезе по-скъпо на купувачите на гласове, добави и Пламен Иванов