Италианката Анарита Роберто спечели конкурса за най-влиятелна личност в онлайн пространството, организиран от Webit Ambassadors. Анарита поведе с 15 523 гласa сред 1 751 участника от 79 страни, съобщиха организаторите на Webit Congress 2011.

Сред петте най-влиятелни представители на онлайн общностите в конкурса са и Флоринел Дичию, Катерина Поликаро, Мирон Манега и д-р Виргил Амза. Въпреки, че нито един българин не намери място в индивидуалната челна петица, страната ни се класира отборно на трето място в конкурса Webit Influencer 2011.

Webit Congress 2011 позиционира България на световната дигитална карта, събирайки в София сто от най-известните практици и най-влиятелни лидери в света, които ще представят своя опит в сфери като стартиращи компании и инвестиции, е-търговия, онлайн маркетинг и реклама, управление, дизайн и програмиране, гейминг и телекомуникации.

Макар в България интернет индустрията да е една от най-слабите в Европа с обороти от едва 20 милиона евро годишно, в София идват едни от най-големите имена и топ мениджъри на най-иновативните компании в света, сред които Google, Facebook, eBay, PayPal, Yandex, Adtech, Rovio (създателите на играта Angry Birds).