Групата е извършила множество кражби от къщи и вили на територията на София, Перник и Софийска област

Тарторът на групата Б.Б. /54 г./ от Омуртаг и двамата му съучастници - С.З. /46 г./ от София и Н.Д. /30 г./ от Стара Загора са задържани рано тази сутрин в района на КПП-Владая. Служители на криминална и магистрална полиция спрели лек автомобил „Фолксваген Пасат” с търговищка регистрация, с който пътували тримата. Колата била буквално претъпкана с бяла и черна техника – пералня, прахосмукачка, две микровълнови печки. В багажника имало още метална каса, ютия, осветителни тела, електрически ключове и кабели, перилни препарати и зимнина. Тримата не могли да дадат смислени обяснения за произхода на вещите.
Групата е задържана след приблизително двумесечно разследване на столичните криминалисти. Първо те влезли в дирите на организатора. Б.Б. е осъждан за убийство, регистриран в полицията за кражби и грабежи. В хода на оперативните действия установили и двамата му съучастници – също осъждани. С.З. и Н.Д. имат множество  регистрации за взломни кражби, грабежи и хулиганство. 
Продължава работата по документиране на престъпната дейност на тримата задържани. По първоначални данни инкриминираните вещи са обект на кражба от къща на територията на Пернишка област.