Изложба на Снежана Петрова от гр. Мездра бе открита официално днес в Исторически музей - Ботевград. Експозицията е посветена на днешния празник Свети Лука, който се счита за покровител на художниците.

За творчеството си Снежана Петрова сподели: „Моите картини са пропити с любов – любов към човека, към Космоса, към Вселената. Изкуството ми е абстрактно. Всеки може да види в тях това, което подсъзнанието му подсказва. Картините, които представям в изложбата, съм създала през настоящата година. Тя беше много плодотворна в творчески план за мен. Освен че рисувам, пиша и стихове. През тази година издадох втора стихосбирка - „Космическа любов”. Първата излезе от печат през 2000 год. и се казва „Какво е любовта?”. Преведена е на френски език. В заглавията на моите картини и стихосбирки присъства думата любов, защото това е чувството, което ме вдъхновява.”. Снежана Петрова сподели още, че е икономист по професия, но е отдадена на изкуството. Първата си самостоятелна изложба открива през май 2011 год. в Бургас. Рисува картините си с пръсти и длани.
Снежана Петрова поздрави художниците от Ботевград с днешния празник Свети Лука, който пръв е изписал с бои лика на Пресвета Богородица. „Пожелавам на всички художници креативно мислени и много творчески успехи”, каза тя.
Поздрав към местните художници отправи и директорът на Исторически музей – Ботевград Тодорка Коцева. Тя им пожела да са здрави и да продължават да радват хората с творбите си. Тодорка Коцева обяви, че средствата от първата продадена картина на Снежана Петрова в Ботевград ще бъдат дарени за възстановяване на манастира „Свети Георги” в с.Трудовец.
Изложбата на Снежана Петрова бе открита с кратък рецитал. Ученици от ПГТМ „Христо Ботев” изпълниха стихове от стихосбирката „Космическа любов”, която може да закупите в ботевградския музей.