Група роми е проявила неуважение и се е държала агресивно с медицинския персонал в спешното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Силимински" през изтеклата нощ, като лекарите са повикали два пъти полиция. Разправията е започнала след 20.00 часа снощи и е продължила до 2-3 часа сутринта.

Заместник-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов информира, че ромите са били здравнонеосигурени, обиждали лекарите, плюли са по стените и са имали изключително нагло отношение. Те се карали и помежду си за ред, влизали в стаите на отделението, някои посягали да удрят лекарите, имали претенции към обслужването.

Работещи в отделението съобщиха, че често са подложени на подобно отношение, трудно работят в такива ситуации и са много притеснени и изплашени.

Ръководството на лечебното заведение изразява своето възмущение от поведението на тези пациенти, осъжда подобни действия спрямо работещите в здравното заведение и призовава за уважение към хуманния труд на медиците.

На 18 и 19 октомври спешна помощ в болницата са потърсили 86 души. От тях са хоспитализирани 44 човека. В акушеро-гинекологичното отделение са настанени 16 души, във вътрешните отделения - седем човека, неврология - четирима души, трима пациенти - в кардиология, хирургия и ортопедия и по двама души - в урология и детско отделение. През двата дни са извършени 27 операции и 11 раждания.