Група роми нахлули в реанимацията на Спешното отделение в Старозагорската многопрофилна болница, псували, а по-късно и нанесли побой на медицински фелдшер и лекар.

Минути преди саморазправата екип на спешното е транспортирал пострадала при пътен инцидент жена, а част от ромите използвали линейката като екскорт по старозагорските улици.

След пътен инцидент линейка е транспортирала пострадала жена. Автомобил, управляван от мургав старозагорец, буквално е бил залепен за линейката, разказа пред Дарик пострадалият лекар Николай Борисов. На няколко пъти са засичали линейката, а на едно кръстовище за малко и да ги ударят. Тогава шофьорът на линейката и фелдшера слезли на улицата и е започнала разправия между тях и ромите в колата, разказа още той.

Линейката пристигнала в Спешното, където обаче вече чакала група от 30-на роми, обясни д-р Милена Василева, която е приела пострадалата пациентка в реанимацията. „В залата за реанимация влязоха група роми, които псуваха грубо и започнаха да дърпат шофьора на линейката, караха го да излезе навън, за да се разберат по мъжки”.

Саморазправата продължила на паркинга пред вратите на Спешното, разказа пострадалият в мелето д-р Николай Борисов. „Медицинският фелдшер Владо Вълчев излезе навън и цялата група от роми се нахвърли върху него да го бие. Обадих се в централата да повикат полиция и се опитах да помогна на колегата, но и аз попаднах в мелето”, обясни той. Медицинският фелдшер е с травми по лицето.

След намесата на полицията е арестуван единият от подстрекателите на побоя. Лекарите твърдят, че подобни инциденти са ежедневие, страхуват се да изпълняват ангажиментите си, а Спешното отделение никога не е било охранявано и няма пропускателен режим.