Центърът Георги Давидов ще играе в баскетболния „Черно море”, съобщи изп.-директор на клуба Борислав Ташев. Картотеката му е оформена днес по обед. Бившият ни национал се е разбрал с вицепрезидента на "моряците" Симеон Варчев и се присъедини към тима.


Давидов бе без отбор цяло лято, след като през миналия сезон бе в „Балкан”. Той се готвеше в последно време с благоевградския „Академик” и дори щеше да започне първенството в „А”-група, но офертата от Варна промени това, защото играчът имаше опция да напусне при по-добро предложение.


През миналия шампионат Давидов изигра 43 мача с екипа на ботевградчани във всички състезания и записа средно по 16,1 т. и 6,0 борби. Той ще трябва да помага с опита си на младия състав на варненци, като присъствието му в подкошието със сигурност ще е от полза за тима.

Снимка: botevgrad.com


Отборът на „Черно море” ще използва днешния ден за последни тренировки преди мача си от 2-ия кръг на НБЛ. Варненци гостуват утре от 18 ч. в Бургас на „Черноморец” за "морското" дерби в лигата. „Акулите” ще бъдат неприятно изненадани от присъствието на 203-сантиметровия Давидов в редиците на гостите