Нова версия на софтуера за бизнес анализ QlikView въвежда т.нар. „social decision-making” функционалност, за да подпомогне процеса на взимане на правилни бизнес решения на базата на колективния интелект на дадена група. BI решението вече обхваща всички начини за вземане на решения, прилагани ежедневно от бизнес потребителите, без зависимост от естество на данните и местоположение, или в екип.

Антъни Дейтън подчерта, че в QlickView 11 решенията се взимат чрез социален обмен     

QlikView 11 предлага също следващо поколение асоциативно търсене чрез сравнителен анализ. Новата характеристика осигурява интерактивно сравнение на зададени от потребителя групи и данни.

Версия 11 позволява още по-лесно разработване на приложения и идва с повишена управляемост и сигурност за нуждите на големи институции и корпоративни клиенти, съобщиха от разработчика.

Потребителите на QlikView могат да канят други – дори онези, които нямат лиценз за софтуера, да участват в интерактивни, споделени сесии на живо. Всички участници в общата сесия взаимодействат със същите налитични приложения и могат да виждат анализите на другите участници на живо. От своя лаптоп потребителите могат да споделят избрана информация и пробни сценарии, за да вземат съвместно решения.

"Нашата визия за QlikView 11 се гради на факта, че решенията не се вземат изолирано, а в реално време, чрез социален обмен в дебат, диалог и споделено разбиране", поясни Антъни Дейтън, CTO и вицепрезидент на отдел Продукти към QlikTech.

Потребителите могат също да публикуват и отговарят на бележки в контекста на всички приложения на QlikView. Към таблици, диаграми и визуализационни табла могат да се добавят бележки и коментари, които са достъпни в тематични дискусии (тип форум).

QlikView не ограничава потребителите до предварително зададени аналитични справки, които задължително да следват, или от въпроси, които предварително да формулират. Потребителите питат каквото ги интересува и изследват нагоре, надолу, настрани, а вече и паралелно.

QlikView 11 използва оптимално малките тъчскрийн екрани на  iPhone или Android телефони, като показва не повече от една схема или диаграма наведнъж. BI решението се възползва максимално и от браузърната технология HTML5.