Една от най-трудните задачи в днешния Европейски младежки ден, изпълнен с много прояви в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, се падна на учениците от 8 „а” клас с класен ръководител Стефка Граматикова. Те работиха по модул „Медийна грамотност”. Разделени в четири групи, осмокласниците трябваше да проследят и отразят обективно занятията на останалите класове. Всяка от групите написа статия. Една от тях публикуваме в botevgrad.com.

Трите девети класа се включиха в Международния европейски ден, разработвайки занятия на тема „Екология”.
Учениците от 9 „а” клас изработиха и презентираха различни сувенири, направени от екоматериали – прежда, хартия, картон, цветя. Оригиналните подаръци са предназначени за празниците Коледа, Нова година, Великден, Цветница, Хелуин и Св. Валентин. Те ще бъдат предложени като артикули на традиционния Коледен благотворителен базар в ПМГ през м. декември.
В 9 „б” пък представиха модно ревю на екодрехи, изработени от хартия, картон, стари дрехи и др. отпадъчни материали. На интересното шоу бяха презентирани и различни аксесоари като портмонета, моливници, чанти, цветя от хартия и др. По време на занятието всички ученици от класа носеха ленти с надпис: „Нека рециклираме заедно!”.
В 9 „в” се направиха три кошчета за разделно събиране на отпадъци. Кошчетата бяха изработени от кашони, облепени с цветна хартия в цветовете и емблемата на Екопак. Те ще бъдат поставени в коридора на втория етаж, за да бъдат използвани от всички ученици. По време на занятието учениците носеха тениски в трите цвята на Екопак  - син, зелен и жълт. Класът работи под мотото: „Ние събираме разделно, а ти?”.

От мястото на събитието предадоха: Мирела, Дейвид, Деян, Поля, Димитрина, Диляна и Криси
от VIII „А” клас на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”

Снимки: авторите на статията