Софийски университет „Св. Климент Охридски” стартира онлайн платформа за кариерно развитие. Career.uni-sofia.bg ще изпълнява ролята на медиатор между студентите и представителите на бизнеса, държавната и общинската администрация и неправителствените организации, съобщиха от университета.
Сайтът на Кариерния център на СУ се фокусира върху две основни цели:
• Да предостави възможност на студентите от университета да се възползват от услугите на Центъра за кариерно развитие и да получават актуална информация за стажове и свободни работни места с гаранция за качество.
• Да предостави интернет платформа за безплатно публикуване на обяви за работа и стаж на представителите на бизнеса, държавната и общинската администрация и неправителствените организации

Всеки студент на Софийски университет „Св. Климент Охридски” е вече регистриран и може да използва ресурсите на сайта, като влезе в системата с потребителско име и парола от СУСИ.

Работодателите могат да изградят индивидуални профили, регистрирайки се безплатно, и сами да менажират своите обяви за стаж и работа.
Според Рейтинговата система на висшите училища в България, на пазара на труда най-добре се реализират студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Възстановяването на дейността на Университетския кариерен център е един от основните приоритети в Мандатната програма на ректорското ръководство. Обновеният Център за кариерно развитие е факт от началото на 2011г.