БСП настоява за касиране на изборите в осем общини - Силистра, Нова Загора, Балчик, София – град, Етрополе, Ботевград, Павел баня и Земен. Това каза на пресконференция Младен Червеняков член на Оперативното бюро на Националния предизборен център на БСП след заседание на бюрото, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Той посочи, че причините са нарушения в Изборния кодекс.
Имаме редица констатации от всички политически формации в страната, както и от международните наблюдатели, които поставят под въпрос демократичността и честността на провежданите избори – каза Червеняков. Той посочи, че има рязко радикализиране на политическото поведение, като чупене и разбиване на клубове на БСП, посегателство върху лично имущество на кандидати и др.
„За съжаление всичко, за което предупреждавахме, като негативни констатации, се потвърди в дните преди втория тур на изборите и в самия изборен ден. Нормални и честни избори се върти в главата само на една политическа партия, която ги бърка като резултати от изборите в община Черноочене. Обяснението на този хаос и на всички нарушенията, които се случиха, с организационни трудности и неуредици, едва ли е удачно” – каза Червеняков.