Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов официално назначи Любослав Пенев за нов национален селекционер на България по футбол.

Босът на родната централа призна на пресконференцията днес, че не са били обсъждани други кандидатури за поста, като Пенев от самото начало е бил целта на Михайлов.

"Други български кандидатури не сме разглеждали, имаше предложения от чужбина. Знаете, че след смяната на Матеус преценихме, че нито е моментът, нито имаме необходимите финансови възможности да назначим чужденец отново", каза Борислав Михайлов.

"Любослав Пенев ще работи с екипа си, с който работи и в Литекс. Пожелавам успех на Любо и не се съмнявам в неговите качества. Не е вярно, че кариерата му е пълна с провали, защото стана шампион с Литекс, а това не е грандиозен провал."

"Договорът не е безсрочен, а за 2+2 години и трябва да видим как ръководи отбора, дали играта се подобрява, дали се прави подмладяване. Знаем, че групата за Мондиал 2014 е много тежка и не трябва да си създаваме излишни илюзии. По-лесно ще е да се класираме за Евро 2016."

"С Унгария ще играем на 29-ти февруари и ще търсим контрола, търсим съперник и за след това. Това са позволените дати за контроли. "

"Затова договорът е 2+2 години. Естествено, че ще се опитваме да побеждаваме, но е тежка групата. Трябва да видим треньорът как се справя и как играе отборът", завърши Борислав Михайлов