Георги Младенов е новият селекционер на националния отбор .  Това реши във вторник Управителният съвет на федерацията след гласуване. Избирането на Младенов начело на националите получи 7 гласа „За“ и един „въздържал се“.


Младенов ще замени на поста подалия оставка в началото на месец март Константин Папазов. Новият селекционер вече е наясно с част от програмата за подготовка за квалификациите за Евробаскет 2015. Както е известно България попадна в група с отборите на Черна гора, Израел и Холандия. Мачовете ще се играят през месец август, като първия кръг е на 10-и, а последният на 27-и. Вече е ясно, че тимът ни ще участва в приятелски турнир в Оберварт 25-27 юли.  От 1-ви до 3-ти август пък тимът ни ще е домакин на международен турнир в новата зала „Арена Ботевград“, като участие са потвърдили тимовете на Дания и Румъния  и се търси четвърти отбор.


Договорът на Младенов е за 3 години. „Времето е малко, програмата е направена. Георги Младенов познава отборите у нас, познава и играчите. Няма поставени конкретни цели –знаем, че групата е трудна и ще играем със силни съперници. Важното е играчите да покажат не само на треньора, но и на всички, че искат да играят за националния отбор. Резултатите ще дойдат“, коментира избора президентът на федерацията Георги Глушков.


В момента Младенов е консултант в отбора на Академик Благоевград. До месец май на миналата година той водеше старозагорския Берое, а преди това и дамския тим на „зелените“. През 2013 г. Младенов бе старши-треньор на националния отбор за юноши. Бил е начело и на Лукойл Акадмеик, Балкан и Спартак Евроинс.