Днес в изложбената зала на Историческия музей официално бе открито ежегодното изложение на пчелни продукти, организирано от Общински съвет на пчеларите – Ботевград. Отец Иван отслужи тържествена литургия по повод светлия християнски празник Свети Харалампий и пожела здраве и добра паша за пчелите.

На откриването на изложението присъстваха председателят на Националния браншови съюз на пчеларите Пламен Иванов, председателят на ОбС на пчеларите Венета Цолова, производители на мед от района и много гости. Пламен Иванов поздрави местните пчелари с празника и припомни дейността на ботевградчанина Димитър Панчев - един от основателите на организираното пчеларство в България и създател на вестник "Пчелар", който се разпространява вече 106 години.

В ежегодното изложение на пчелни продукти участват над 20 производители. Най-големият от тях е Цанко Цанов. Той има 80 кошера, разположени в землището на с. Липница. Цанко Цанов добива един тон мед на година. Той сподели пред наш репортер, че се занимава с пчеларство повече от 30 години, както и че в тази дейност е ангажирано цялото му семейство. 

Иложението ще продължи до 15 февруари. Посетителите могат да дегустират пчелните продукти, както и да си закупят от тях.  

/На сн.2 - Пламен Иванов, Венета Цолова, Теодора Тотева. На сн.3 - Цанко Цанов/