След седемгодишно отсъствие от „синия“ клуб Йордан Бозов се завръща в Левски. 32-годишният гард е постигнал споразумение с ръководството на клуба и остава в отбора до края на сезона. Единственото условие е той да бъде свободен, ако успее да си намери отбор извън страната до края на състезателната година.

За последно Бозов игра за Левски през сезон 2003/04, когато бе и най-добър реализатор на тима със средно по 20.0 точки на среща. След тази година той смени цветовете на няколко клуба, в България игра за ЦСКА и Балкан, докато в чужбина бе в испанския Бургос, израелския Галил Елион  и кипърския Апоел Никозия.

Бозов направи две години и половина с екипа на Балкан преди да се контузи миналата зима и да пропусне голяма част от остатъка от сезона.  Той се очерта като основен реализатор на тима и бе с  основна заслуга за успехите на отбора през последните години.

Бозов е доста опитен играч, с голям стаж и в българския национален тим. Без съмнение той ще помогне на отбора и ще даде повече опции на треньорското ръководство на двете гардови позиции. Очакванията се Бозов да направи повторен дебют за Левски още тази събота в Бургас, когато Левски гостува на Черноморец в пореден мач от Националната баскетболна лига

Снимка: Цветелин Кръстев