Кандидатурите на Радослав Наков от ГЕРБ и Момчил Владимиров от Евророма получиха най-много гласове за зам.председатели на Общинския съвет. На днешното заседание на местния парламент бяха определени и съставите на Постоянните комисии в ОбС и Комисията за установяване конфликт на интереси.

В Постоянната комисия по местно самоуправление и законност влизат:
Маргарита Кирова – председател, Цонка Докова – секретар, и членове Евгения Иванова, Цветан Цолов и Момчил Владимиров.

Постоянната комисия по бюджет и финанси е съставена от:
Радослав Наков – председател, Иван Начев – секретар, и членове Милчо Владимиров, Маргарита Кирова и Георгина Романова.

Съставът на Постоянната комисия по стопанска политика и инвестиции е следният:
Иван Начев – председател, Николай Велков – секретар, и членове Цветан Миньовски, Момчил Владимиров и Даниела Николова.

В състава на Постоянната комисия по социална политика и здравеопазване бяха избрани: Цонка Докова – председател, Ташка Дикова – секретар, и членове д-р Веселка Златева, Даниела Дойчева и Яница Иванова.

Постоянната комисия по териториално развитие и екология оглави Методи Методиев. За секретар бе избран Йордан Йорданов, а за членове Радослав Наков, Петър Цоков и Маргарита Босовска.

Постоянната комисия по образование, наука, култура и стопански дейности е съставена от: Даниела Дойчева – председател, Евегения Иванова – секретар, и членове Ташка Дикова, Даниела Николова и Георгина Романова.

В Постоянната комисия за работа с децата и младежта влизат: Йордан Йорданов – председател, Николай Велков – секретар, и членове Иван Гавалюгов, Николай Димитров и Методи Методиев.

Съветниците гласуваха Комисията за установяване конфликт на интереси да се състои от трима човека: Маргарита Кирова – председател, Ташка Дикова – секретар, и Момчил Владимиров – член.

Представител на Общински съвет – Ботевград в Областния съвет за развитие ще бъде  Йорданка Лалчева. Председателят на общинския съвет и кметът на общината ще представляват Община Ботевград в Националното сдружение на общините в Република България. Това бе решено още на днешното заседание на местния парламент.