Вчера през деня са извършени две кражби в Ботевград. От апартамент в ЖК „Север” са откраднати златни накити и малка сума пари. Проникнато е и в апартамент на ул. „Свобода”, откъдето са задигнати сребърни накити. От полицията отказаха да предоставят повече информация за двете престъпления, тъй като в момента се води разследване.
На територията на община Ботевград са регистрирани още няколко кражби в рамките на седмица. Компютър и монитор са откраднати от офис на фирма във Врачеш. От цех за бъчви в същото село са задигнати дървообработващи машини. Извършителят на това престъпление е задържан. Това е Ц.З., на 18 години. На лицето е наложена постоянна мярка „задържане под стража”. Ц.З. е от село Врачеш. Автор е на редица кражби и има две условни присъди.
От лавката на ОУ „Отец Паисий” във Врачеш са задигнати захарни изделия на стойност 20-30 лева. Извършителите на кражбата са установени – две непълнолетни лица от същото село.
От товарен автомобил, паркиран в района на село Новачене, са източени около 100 литра нафта. Извършителят е заловен – П.Д., на 28 год. от същото село.
През тази седмица е установен извършителят на кражба на стерео уредба от читалището в Новачене. Инициалите на лицето са М.И., на 15 год. Стерео уредбата е иззета и върната на читалището, съобщиха днес на редовния брифинг в Районно управление „Полиция”.