Новият iPhone 4S на Apple вече се предлага и на българския пазар. Смартфонът е достъпен в търговската мрежа на М-Тел на цена от 699 лв. прлюс абонаменетн план за модела с 16 GB памет. Устройството се продава също и от Глобул - на цена в брой и на лизинг.

iPhone 4S върви в комплект с абонаментни планове iPhone, които включват неограничен трафик в интернет, разговори в мрежата на М-Тел и останалите мобилни и фиксирани мрежи, SMS-и и MMS-и. Тарифният план M-Tel iPhone XL, например, струва 54,90 лв. на месец.

iPhone 4S дебютира на развитите пазари преди около месец. Моделът разчита на двуядрен A5 процесор, операционна система iOS 5, 8-мегапикселова камера и iCloud услуга.

Предходният модел – iPhone 4, може да бъде закупен на същата цена с едноименните тарифни планове на компанията, уточниха от М-Тел.

iPhone 4S се предлага на лизинг от Глобул с абонаментни програми Globul Web&Talk, като цените започват от 24,13 лв. на месец за модела с 16 GB памет и план Ultra. Цената в брой за iPhone 4S с Globul Web&Talk Ultra е 799 лв., според информация от сайта на оператора.