Флагманският смартфон Galaxy S III носи в себе си същата фотокамера като модела iPhone 4S на Apple, показва дисекция на устройството, извършена от iFixit.com.


Смартфонът на Samsung, пуснат тази седмица на пазара в Европа (вкл. и в България), използва 8-мегапикселов сензор на Sony с технология за обратна засветка. Същият сензор е наличен и в топ модела iPhone 4S.

Друга любопитна подробност около новото устройство е свързана със стъкленото покритие на дисплея. Както е известно, Galaxy S III използва защитно стъкло Gorilla Glass II, но не се знаеше, че стъклото е почти залепено за дисплея, така че самостоятелната му замяна при повреда би била много трудна и вероятно ще трябва да се подмени целият екран.

Galaxy S III е ключов продукт в стратегията на Samsung за лидерство на мобилния пазар. Моделът работи под управление на Android 4.0, предоставя 4,8-инчов екран и разчита на изчислителната мощ на четириядрен процесор.

По-рано тази седмица се появиха информации, че Samsung е продала 50 милиона броя смартфони Galaxy S и S II. Компанията отскоро е най-големият доставчик на телефони в света.