Изпълнителният директор на „Граммер” Дитер Емерт е поискал от местните лекари да бъдат по-прецизни при издаването на болнични листове на работещите в завода. Това е станало на среща, която е била организирана от д-р Филип Филев през изминалата седмица Тя се е провела по молба на Емерт, научи наш репортер. По време на срещата работодателят е изразил недоволство срещу зачестилите отсъствията на работници поради ползване на болнични, в резултат на които фирмата губела стотици хиляди долара на час. Дитер Емерт не скрил, че по някои от случаите са извършени проверки от страна на ръководството на завода. Те показали, че болните въобще не спазват препоръките за домашно лечение, а някои от тях дори отишли на почивка по време на болничния.  Изпълнителният директор на „Граммер” бил категоричен, че ако не се пристъпи отговорно към проблема, съществува опасност производството да бъде преместено в съседна държава. Управителят на болницата д-р Филев също е призовал колегите си да подлагат пациентите на прецизни изследвания преди да им издадат болничен лист. 
„Граммер” е единственото голямо предприятие на територията на общината, което е сключило договор с местната болница за извършване на периодични профилактични прегледи на работниците и служителите.

Да припомним, че българското предприятие е едно от общо трийсетте производствени и дистрибуционни подразделения на "Граммер". За корпорацията работя общо 8000 души в 17 страни, а оборотът й за миналата година надхвърля 929 млн. евро. В Трудовец се шият калъфи за подглавници, конзоли и подлакътници, тапицерии. Фабриката сглобява също седалки и резервни части за превозни средства.

Предприятието изпълнява поръчки за представителствата на "Граммер" в Германия, Китай, Америка, Турция и др. страни, които след това доставят своята продукция на почти всички производители на леки и тежкотоварни автомобили. Сред тях са "Форд", "Фолксваген", BMW, "Ферари", "Ауди" и други. Повече от 80 на сто от подглавниците в леките автомобили в Европа са ушити в Трудовец.