С изиграването на реваншите от четирите баража за класиране на Евро 2012 станаха ясни и последните участници във виналната фаза на шампионата на Стария континент, който ще се проведе идното лято в Полша и Украйна. Благодарение най-вече на суперзвездата си Кристиано Роналдо Португалия срази Босна и Херцеговина с 6:2 и след 0:0 в първия мач си осигури място сред финалистите. Същото сториха още тимовете на Чехия, Ейре и Хърватия, които бяха взели солиден аванс съответно срещу Черна гора, Естония и Турция, и днес спокойно затвърдиха класирането си.

Освен четирите победители от баражите, на европейското първенство ще играят двата домакина и тимовете, които заслужиха това право още след квалификациите. Това са победителите в деветте групи - Германия, Русия, Италия, Франция, Холандия, Гърция, Англия, Дания и Испания, както и вторият отбор с най-добри показатели - Швеция.

Жребият за четирите групи на финалите ще бъде теглен на 2-и декември в Киев. Столицата на Украйна ще приеме и финалният двубой на 1-и юли догодина, а стартът на първенството ще бъде даден на 8-и юни във Варшава.

УЧАСТНИЦИТЕ НА ЕВРО 2012:
ПОЛША (домакин)
УКРАЙНА (домакин)
ГЕРМАНИЯ (победител в група "А")
РУСИЯ (победител в група "В")
ИТАЛИЯ (победител в група "С")
ФРАНЦИЯ (победител в група "D")
ХОЛАНДИЯ (победител в група "Е")
ГЪРЦИЯ (победител в група "F")
АНГЛИЯ (победител в група "G")
ДАНИЯ (победител в група "H")
ИСПАНИЯ (победител в група "I")
ШВЕЦИЯ (с най-добри показатели от всички втори отбори)
ПОРТУГАЛИЯ (след бараж срещу Босна и Херцеговина)
ЧЕХИЯ (след бараж срещу Черна гора)
ЕЙРЕ (след бараж срещу Естония)
ХЪРВАТИЯ (след бараж срещу Турция)

На финалите в Полша и Украйна участие ще вземат всички досегашни шампиони, включително Германия, Русия и Чехия, които са наследници на успехите съответно на ФРГ, СССР и Чехословакия.