Англия победи Украйна с 1:0 в последен мач от груповата фаза на Евро 2012 и по този начин завърши на първо място в група "D". Единственото попадение в срещата вкара Уейн Руни в 48-мата минута. Нападателят на Манчестър Юнайтед се възползва от груба грешка на украинския вратар Андрий Пятов и защитата пред него.

Трябва да се отбележи, че възпитаниците на Олег Блохин доминираха през по-голямата част от двубоя, но пропуснаха доста добри шансове за гол, а в 62-рата минута реферът Виктор Кашай не зачете редовно попадение на Марко Девич.

При удара на футболиста на Шахтьор Донецк топката рикошира в Джо Харт и след това беше изчистена от Джон Тери, но повторенията показаха, че тя беше преминала голлинията.

На четвъртфинала Англия ще се изправи срещу втория от група "С" Италия. Мачът е на 24-ти юни от 21:45 часа българско време на стадион "Олимпийски" в Киев.

Англия – Украйна 1:0

1:0 Руни 48

Англия:
Харт, Лескът, Тери, Джонсън, Коул, Паркър, Джерард, Милнър (Уолкът – 69), Йънг, Руни (Окслейд-Чембърлейн – 87), Уелбек (Каръл – 82)

Украйна:
Пятов, Хачериди, Ракитски, Гусев, Селин, Тимошчук, Коноплянка, Гармаш (Назаренко – 78), Ярмоленко, Девич (Шевченко – 70), Милевский (Бутко – 77)