За да се реваншира за неубедителните си игри от началото на сезона, на Балкан му трябва само победа. Играчи и треньори имат ясната визия как може да стане това, остава само да го реализират на практика. И то не е невъзможно, още повече че този екип има пълната подкрепа от ръководството на клуба, изразена преди дни от президента Иван Гавалюгов на среща с отбора.

Затова и ботевградската публика, колкото и да е разочарована от играта и представянето на тима досега, трябва да подкрепи тима така, както е показала, че умее да го прави. Все пак първенството е още в самото начало и всички имат нужда от кредит на доверие. Особено срещу един от най-неудобните съперници на зелените в последните години, воден от опитни играчи и начело с един от най-добрите треньори в България Иван Чолаков.


Що се отнася до конкретните неща около мача, то всички играчи на Балкан са готови за него, с изключение на невъзстановения от контузия Емил Бинев. В официалния сайт на Тунджа Ямбол днес се появи информация, че срещу Балкан няма да може да вземе участие основният плеймейкър Юлиян Радионов. Според информацията той е получил тежък удар в срещата с Лукойл Академик, в който ямболци бяха на път да победят шампиона, и ще пропусне не само мача с Балкан, но и този със Спартак Плевен.

Мачът Балкан - Тунджа е в събота,19 ноември от 18.00 ч. в зала Балкан.

Снимка: Любомир Г. Лилов