Тази вечер в Ботевград Балкан претърпя пето поражение в изиграните досега шест кръга от първенството на НБЛ. Зелените отново не бяха убедителни и загубиха от Тунджа Ямбол със 70-77 (13-26, 24-10, 18-20, 15-21). Те не можаха да се възползват от отсъствието на контузения основен  плеймейкър на гостите Юлиян Радионов, както и от ранното натрупване на 4 фаула на мощния център на Тунджа Джон Офоегбу. В решителните моменти, когато им се откри възможност да решат срещата в своя полза, те допуснаха досадни грешки, не взеха верните решения и логично загубиха и този мач.

Двата тима си размениха по една част - Туджа спечели първата с 26-13, Балкан взе втората след силна серия с 24-10 и на полувремето водеше, макар и само с една точка - 37-36. Третата четвъртина бе сравнително равностойна, никой не можа да се откъсне с повече от 5 точки и двата тима влязоха в четвъртата при резултат 55-56. Само за три минути след началото й ямболци натрупаха преднина от десет точки - 55-65. Само след две минути обаче домакините бързо се върнаха и се доближиха само на 3 при 62-65. След това обаче зелено-белите показаха познатите си слабости както в нападение, така и в защита и въпреки настойчивите опити да направят обрат с две поредни тройки на Станимир Маринов, просто не им достигнаха умения и майсторство, за да избегнат поредната загуба.

Силен мач изигра Станимир Маринов с 24 точки, Любомир Лилов е със 17, но не бе точен при последните си стрелби, Джош Кроуфърд завърши с 8 точки и 11 борби, Айзея Мартин и Дуейн Мортън имат по 7 точки, с 5 точки и 5 асистенции е Филипов.

Въпреки че при гостите осезаемо се чувстваше липсата на Радионов главно в организацията на играта, играчите на Тунджа успяха да вземат тази среща. В нея блесна Стоян Петков, който завърши с дабъл-дабъл - 17 точки и 10 борби, като заедно с игралия само 23 минути Офоегбу бяха по-ефективни от тримата аериканци на Балкан. Най-резултатен за Тунджа отново бе Мартин Дурчев с 6 тройки и общо 24 точки. Джон Офоегбу завърши с 11 точки, с 9 е Говедаров, с по 6 - Чолаков и Гоцевски.

След мача от агитката на Балкан се чуха възгласи за оставка, насочени към треньора Николай Пеев. След срещата той изглеждаше доста разочарован. Единственото, което каза, бе, че още тази вечер ще има разговор с президента на клуба Иван Гавалюгов.

Наставникът на Тунджа Ямбол Иван Чолаков каза, че преди мача е имал известни притеснения заради отсъствието на Юлиян Радионов. Справихме се обаче в защита и именно това ни донесе успеха, изтъкна той.

Снимка: botevgrad.com